ImmanuŽl Velikovsky
Haaientanden | Velikovsky | Zondvloed | Wereldbevolking

Meer over de wetenschapper ImmanuŽl Velikovsky

De kritiek en de wijze waarop 'Werelden in botsing' door bepaalde wetenschappelijke kringen werd ontvangen, bracht Velikovsky er toe ter ondersteuning van de oudheidkundige en hedendaagse menselijke overlevering, zijn theorieŽn vanuit andere wetenschappelijke takken te benaderen met bewijzen uit de geologische en paleontologische wetenschap in de vorm van stenen en botten. Hij deed dit in zijn boek 'Aarde in beroering', dat enkele jaren later werd gepubliceerd.

Dit boek steunt ditmaal niet op legenden of tradities en dergelijke geschiedkundige bewijzen, maar alleen op de leer van de aardlagen en de kennis van de fossielen, de botten van gestorven dieren. Het boek handelt eveneens over de grote catastrofen waarvan de aarde zowel in vůůrmenselijk als in historische tijden onderworpen is geweest.

De aarde en het water, voor ons leven zo onontbeerlijk, werden plotseling onze vijanden en verzwolgen het dierenrijk met inbegrip van het menselijk ras. Daartegen was geen wijkplaats of toevluchtsoord, omdat door de natuurrampen op onverwachte wijze het land en de zee herhaaldelijk van plaats wisselden, waarbij oceanen werden drooggelegd en grote stukken land door water werden verzwolgen. Overal waar de geologische en paleontologische gegevens over deze aarde werd onderzocht, werden tekenen van de grote catastrofen en beroeringen van de aardkost in oude en recente tijden gevonden.

Door het spoor van de geologie te volgen, kwam Velikovsky tot de slotsom dat de aarde meer dan eens het toneel is geweest, waarop zich grote dramatische scŤnes afspeelden en geen enkele plaats op aarde is aan de gevolgen daarvan ontkomen.

Lees meer: http://www.prof-nws.dds.nl/lamplicht/geschiedenisschepping.htm (Hfdst.3)


Earth in Upheaval presents documentation of global catastrophes in prehistorical and historical times: the evidence of stone and bone. This evidence from the natural sciences indicates that these great disturbances which rocked our world were caused by forces outside the Earth itself.

Lees meer: http://www.knowledge.co.uk/velikovsky/earth.htm


Terug naar de haaientanden in Cadzand...

Reageer en stuur mij een email


Links:
http://www.fossiel.net/vindplaatsen/vindplaats.php?plaats=cadzand TIP

http://www.sharksteeth.com/ (Eng) 
http://www.answersingenesis.org/creation/v23/i2/sharks.asp (Eng)
 

Haaientanden | Velikovsky | Zondvloed | Wereldbevolking