Haaientanden in Cadzand
Haaientanden | Velikovsky | Zondvloed | Wereldbevolking

Waar komen die haaientanden vandaan?
door Harry Sleijster


Cadzand

Cadzand is vooral bekend om zijn haaientanden. Die zijn daar zomaar langs het strand te vinden. Maar waar†komen die haaientanden vandaan?


Meestal lees je†verhalen over†vele miljoenen jaren geleden. De schattingen lopen uiteen van 15 tot 55 miljoen jaar geleden.†Maar de werkelijkheid ligt veel dichterbij. Ongeveer drieduizend jaar geleden, in de periode van 1500-500 voor Christus, hebben er grote beroeringen plaatsgevonden over de hele aarde.


Velikovsky
Dr. ImmanuŽl Velikovsky is een bekend geleerde uit de vorige eeuw, die zijn vele onderzoekingen van deze rampen beschreven heeft. Dat deed hij o.a. in zijn†boeken 'Aarde in beroering' en 'Werelden in botsing'. Hij beschreef daarin niet alleen de vele historische documenten van†volken over de hele wereld, maar ook toonde hij aan dat er in de natuur veel keihard bewijsmateriaal te vinden is voor recente grote beroeringen.

Grote rampen
De zgn. 'zondvloed'†zo'n wereldomvattende ramp geweest (Ī 2500 v.Chr.). Dat verhaal is behalve in de bijbel ook terug te vinden in de klassieke literatuur van zeer veel oude culturen. Maar†met de zondvloed hielden de rampen niet op. Niet alleen door inwendige vulkanische activiteit werden grote natuurrampen veroorzaakt, maar Velikovsky geeft vele bewijzen dat er†in de periode van 1500-500 voor Chr. regelmatig grote kometen†de aarde schampten.†In het verwoestende geweld van water en zand en rotsen werden massa's dieren en mensen†bedolven.

Begraven
De bodem van de zee, de bergen, de stenen en†de beenderen†getuigen ervan dat†er tijdens meerdere catastrofes gedurende die periode van duizend jaar†hele werelden in de oceanen zijn bedolven. Overal ter wereld zijn grote en kleine†zandgraven gevonden, soms wel 150 km lang, waarin†tijdens die catastrofale vloedgolven†grote massa's vis†de dood vonden. In veel gevallen zijn de skeletten gaaf bewaard, maar vaak†getuigen de vondsten ook van een totale verwoesting. Zand en grind bedekten de grafvelden in het water. Op het vaste land, in bijvoorbeeld Engeland, Duitsland en ItaliŽ,†zijn duizenden vindplaatsen onderzocht. Maar in de zeeŽn en†de oceanen is dat onderzoek veel moeilijker. Vandaar dat het haaiengraf voor de kust van Vlaanderen nog niet exact bepaald is.


Europa
De catastrofes van continentale afmetingen†woedden dus zo'n drieduizend jaar geleden over de hele†wereld en over Europa. In die tijd ontstonden bijvoorbeeld ook de RhŰnegletscher en de Alpengletschers. Op het vaste land zijn in Engeland, Frankrijk, Gibraltar†in†rotsspleten grote massa's beenderen gevonden. Deze botten zijn vergruizeld en nog vers; ook menselijke delen van botten werden ertussen gevonden, en werktuigen.†Ook bij Elsloo aan de Maas in Limburg zijn†veel haaientanden gevonden.


De Noordzee
www.sharksteeth.comDe geleerden zijn het erover eens dat de Noordzee in 1500 voor Christus is ontstaan. De aanleiding was een zgn. 'klimaatval'. Voor die tijd†was er een zee, maar deze werd†bedekt met puin uit de bergen van Noorwegen, zodat er geen zee meer overbleef. Er zijn vele bewijzen dat dit gebied toen†bewoond†werd, maar korte tijd later vormde de Noordzee zich opnieuw bij een catastrofale vloedgolf.†Er bevinden zich massagraven van grote scholen haaien†die bij de herhaalde vloedgolven bedolven werden onder het zand. De haaientanden die tegenwoordig gevonden worden bij Cadzand zijn de laatste tijd†vrijgekomen door het verschuiven van de aardlagen en door de februari-storm van 1953 waardoor ze nu aanspoelen†op de kust. Ook door het opspuiten van zand uit zee om het strand en de duinen te versterken, kwamen†veel haaientanden op het strand terecht.

-----
Bron: Dr. I. Velikovsky: Aarde in beroering (Lees meer...)
De haaientanden in Cadzand worden niet met name door hem besproken. Hij beschrijft zijn eigen onderzoekingen en†die†van andere geleerden. Tevens geeft hij†boeiende beschrijvingen van de oorzaken en gevolgen van de regelmatig terugkerende catastrofes in de periode 1500-500 v.Chr.

Reageer en stuur mij een email


Links:
http://www.fossiel.net/vindplaatsen/vindplaats.php?plaats=cadzand TIP

http://www.sharksteeth.com/ (Eng) 
http://www.answersingenesis.org/creation/v23/i2/sharks.asp (Eng)
 

Haaientanden | Velikovsky | Zondvloed | Wereldbevolking